Beter ov met chipkaartdata
dossier Big data

Beter ov met chipkaartdata

door Niels van Oort, Ties Brands, Erik de Romph in rubriek OV-chipkaart
Reacties uitgeschakeld voor Beter ov met chipkaartdata

Tariefacties, haltes samenvoegen, nieuwe routes, rijtijden optimaliseren. Overheden en vervoerders zijn continu op zoek naar slimme oplossingen voor beter en efficiënter ov. Verkeersmodellen gevoed door anonieme chipkaartdata blijken uitermate effectief. ‘What if’ wordt de nieuwe toverformule.

Een goede analyse van de situatie en een stevige onderbouwing zijn onmisbare stappen bij het verbeteren van het ov. Steeds vaker ondersteunen ‘big data’ de onderzoeker, planner en vervoerontwikkelaar bij deze taak. Denk daarbij aan GOVI, die naast het informeren van de reiziger tot op voertuigniveau laat zien hoe het met de dienstuitvoering is gesteld. De OV-chipkaart belicht die belangrijke andere kant: de reiziger. Wij verzamelden, volledig anoniem en geaggregeerd, operationele data van de OV-chipkaart en brachten die in verschillende studies tot leven in een verkeersmodel.

OV-chipdata in OmniTrans
Hoe inhoudelijk waardevol de beschikbare data ook is, de presentatie in tabellen en grafieken helpt de explorerend onderzoeker niet echt. Wij voerden daarom de OV-chipkaartdata in in het pakket OmniTrans. Dat is de Nederlandse standaard software voor verkeersmodellen. Zo ontstond een geografische visualisatie van de gemeten situatie.


Fictief voorbeeld van reizigersbezettingen. De kleuren en de dikte geven de bezetting op de ov-trajecten aan.

Fictief voorbeeld van een reizigerstoename (groen) en een reizigersafname (rood)
- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook