Hertz biedt toeristen OV-chipkaart bij auto

Hertz biedt toeristen OV-chipkaart bij auto

door in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor Hertz biedt toeristen OV-chipkaart bij auto

Autoverhuurbedrijf Hertz biedt vanaf nu een OV-chipkaart te huur aan bij een huurauto. Dat doet het bedrijf in samenwerking met TripKey, een aanbieder die sinds mei actief is. “We willen hét toeristenproduct van Nederland worden.”

De TripKey kost 2,50 per dag, waarbij alleen dagen tellen die de toerist de kaart ook daadwerkelijk gebruikt. De kaart wordt automatisch opgeladen en is ook te gebruiken op verschillende P+R-locaties en voor de OV-fiets. Hij komt standaard met 20 procent dalurenkorting. Naderhand wordt het verschuldigde bedrag van de creditcard afgeschreven.

TripKey is een start-up, in handen van ondernemers Mick Walvisch, Cees van Buchem en de Mobiliteitsfabriek dat de techniek levert. “We hebben een fantastisch ov-netwerk, maar voor toeristen is het haast onwerkbaar. Ze weten niet hoe ze een kaart moeten aanschaffen, er moet een borg op staan, dan moet hij weer worden opgeladen”, somt Mick Walvisch op. Hertz als samenwerkingspartner was volgens hem een logische keuze: “Reizigers zijn al lang niet meer aan een modaliteit verbonden, die willen zo snel en makkelijk mogelijk van A naar B.”

TripKey is nu ook beschikbaar op Schiphol, de belangrijkste plek waar de doelgroep binnenkomt. Overigens is de TripKey daar ook te verkrijgen voor niet-Hertz-klanten. Walvisch: “Op

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook