Altijd de beste prijs betalen, achteraf

Altijd de beste prijs betalen, achteraf

door Wilko Mol in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor Altijd de beste prijs betalen, achteraf

Het betalen met bankpas en smartphone in het ov maakt een revolutionaire wijziging in het tariefsysteem mogelijk, volgens het best price-principe. Dat is het beste wat de klant kan overkomen en zeker niet onvoordelig voor de vervoerder, schrijft Wilko Mol.

De laatste jaren is veel geïnvesteerd in toegankelijke voertuigen en haltes, de reisinformatie is enorm verbeterd en er is meer aandacht voor de gehele reisketen van deur tot deur. De aandacht voor het welbevinden van de klant is terecht sterk toegenomen. Klanten willen door de vervoerder worden ontzorgd en begeleid. De klant moet erop kunnen rekenen dat de vervoerder er alles aan doet om het ov-gebruik zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Na een aantal gewenningsjaren wordt ook de OV-chipkaart inmiddels hoog gewaardeerd. Maar de chipkaart kent ook een aantal beperkingen. Je moet eerst een OV-chipkaart aanschaffen, saldo erop zetten, keuzes maken over welke producten je wilt laden en bedenken of die wel combineerbaar zijn. Vervolgens in- en uitchecken bij iedere vervoerder. Vergeet je een keer uit te checken, dan moet je zelf moeite doen om het teveel betaalde terug te krijgen. Dit alles komt door de systeemkeuze van slimheid in kaart en paal en niet in de back-office van

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook