Anders betalen op Zeeuwse zomerbus

Anders betalen op Zeeuwse zomerbus

door in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor Anders betalen op Zeeuwse zomerbus

Ov-bedrijven proberen alternatieve vormen van betalen uit. Doel: contant geld uit het openbaar vervoer weren en de reiziger beter bedienen. Deze zomer konden Connexxion-klanten in Zeeland op lijn 864 gebruikmaken van de Ticketbox. OV-Magazine deed een rondje Walcheren met deze zomerbus.

Assistent-vestigingsmanager Middelburg Charles Tournoy van Connexxion legt met verve het gebruik van de Ticketbox uit. Voorin zomerbuslijn 864 prijkt het compacte, vierkante apparaat dat zowel contactloze pinbetalingen als creditcards accepteert. De chauffeur hoeft geen kleine strippenkaarten, combikaarten of dagkaarten meer af te scheuren en te stempelen. In de Ticketbox zijn de verschillende kaartsoorten opgeslagen. De chauffeur toetst de gevraagde kaartsoort in, print deze uit, de klant betaalt het bedrag dat op het display verschijnt en krijgt het vervoerbewijs.

Bekijk ook de fotoreportage van Chris Pennarts: Less cash op de zomerbus

“Het is een prachtig systeem”, zegt Tournoy. “We zien dat sinds het begin van de proef in juli het aantal contante betalingen is afgenomen. Vanwege de vele buitenlandse toeristen is dit een mooi testgebied. We hebben in de vier zomerbussen affiches opgehangen om reizigers te attenderen op het betalen met de bankpas.” Betalen met de OV-chipkaart en cash blijft tijdens de proef met de Ticketbox ook gewoon mogelijk, vult

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook