Peters: ‘Ik ben de beste ov-directeur’

Peters: ‘Ik ben de beste ov-directeur’

door in rubriek Rotterdam
Reacties uitgeschakeld voor Peters: ‘Ik ben de beste ov-directeur’

Na 12 jaar neemt directeur Pedro Peters afscheid van de RET. Hij gaat met pensioen, al is de sector nog niet helemaal van hem af. Hij wordt onafhankelijk voorzitter van branchevereniging OVNL.

Pedro Peters, sinds november 65 jaar, heeft zijn hart verpand aan Rotterdam. In de Maasstad voelt hij zich thuis, benadrukt hij meermaals. Je hoort het ook aan zijn accent en manier van praten. Terwijl hij eigenlijk geen Rotterdammer is en niet bepaald met open armen werd ontvangen bij de RET.
“Ik wil zo lang mogelijk normaal doorwerken. Dat lukt me niet, want die hufters om me heen herinneren me de hele dag door aan mijn pensioen. Twaalf jaar is echt genoeg. Ik heb voorbeelden om me heen gezien van mensen die net een of twee jaar te lang bleven.”

Rotterdam
“Ik ben opgegroeid in Haarlem, maar was als kind al Feyenoord-supporter. Dan belt er jaren later opeens een headhunter of ik er wat voor voelde om directeur in Rotterdam te worden. Als het Amsterdam was geweest, had het anders gelegen. Ik ben er zelfs wel eens voor benaderd toen ik al bij de RET zat, maar toen heb ik nee gezegd.
In eerste instantie werd ik benoemd

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook