Syntus heet in december Keolis Nederland

donderdag 1 juni 2017
timer 2 min

Syntus vervangt in december al de naam door Keolis Nederland. Dat gebeurt in de concessie Almere en de treindiensten Zwolle–Enschede en Zwolle–Kampen.

Dat maakte Syntus-topman Emile Broersma vandaag bekend tijdens de presentatie van de nieuwe treinen voor de Overijsselse spoorlijnen bij Stadler in Erlen. Die dragen nu nog het Syntus-logo, maar dat zal voor december vervangen zijn door Keolis Nederland. "Ergens moet je een keer een knip maken", aldus Broersma. Anders zou de naam Syntus nog tot 2032 in het Nederlandse ov te zien zijn.

Lees ook: Syntus ligt op koers voor groei

De Flirt-3-treinen van Syntus zijn uitgerust met wifi, stopcontacten en usb-aansluitingen in eerste en tweede klas en kennen een gelijkvloerse instap en rolstoeltoegankelijk toilet. De inrichting van de stellen is wat frivoler dan de R-net Flirts van NS en die van Arriva in Limburg, maar weer wat ingetogener dan die NS op het hoofdrailnet heeft rijden. De tweede klas kenmerkt zich door een hoog niveau. Het verschil met de eerste klas is eigenlijk nauwelijks te zien. Wat ook niet helpt is dat de klasse-aanduiding binnenin de treinen nog ontbreekt. Aan het exterieur voegt Stadler nog silhouetten toe van Overijsselse steden.

Lees ook: Niemand bouwt zo snel als Stadler

Technisch verschillen de stellen echter weinig van de Flirts die al in Nederland rijden. Naar verwachting gaat het eerste stel halverwege deze maand op transport naar Nederland voor de eerste testen. Syntus wil graag extra sneltreinen in de spits inleggen, maar stuit daarbij op een tegenvaller. Er is in december waarschijnlijk nog onvoldoende capaciteit op station Zwolle vanwege een misgelopen aanbesteding bij ProRail. De spoorbeheerder werkt nog aan een oplossing. Een alternatief zou zijn dat de sneltrein tijdelijk in Raalte zou eindigen.

Goedendag nu Men blijft maar mooi weer spelen bij Syntus Maar ik als reiziger zie nog steeds veel zaken niet goed gaan bij Syntus Eerst nog maar eens hoe het rond de concessie prov. Utrecht begon. De VVD gedeputeerde die verantwoordelijk was vond het allemaal prachtig wat de nieuwe vervoeder allemaal van plan was. Maar nu de huidige stand van zaken die ik als frequente busreiziger ook van Syntus regelmatig tegenkom. Uitval van ritten zelf geconstateerd op bijvoorbeeld lijn17 50 en 70 . Dus nu nog steeds!! en 5 min. wachten wordt dan 25 min wachten. Enkele chauffeurs willen hun vertraging inhalen en gaan dan racen. In een Setra tussen Doorn en Driebergen Z. NS resultaat natuurlijk 0 procent tijdwinst. En wat er rond Leusden zich afspeelt!!? Overigens Is de provincie zelf mede schuld aan alle ongemakken vooral op de weg. Slecht afgestelde verkeerslichten Zeist Rhenen en Driebergen oa. Auto,s rijden met snelheid gemakkelijk door groen maar de bus geel rood en maar weer wachten.En dan krijgen we de nieuwe vervoerder in Almere . Nu 15 meter stadsbussen lijkt mij geen gemakkelijke klus om een dienst mee te rijden. Kortom het blijft waardeloos alle aanbestedingen mede omdat de verantwoordelijk alleen maar naar..... kijken. Leuk voorbeeld waar Syntus ooit begon rijden ze de lijndienst geheel niet!!

Reactie toevoegen

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Lazy-loading is enabled for both <img> and <iframe> tags. If you want certain elements skip lazy-loading, add no-b-lazy class name.

Meer artikelen met dit thema

descriptionArtikel

Nieuwe treinen voor MerwedeLingelijn vanaf 2027

18 mrt om 13:34 uur

QBuzz en de provincie Zuid-Holland investeren vanwege de invoering van ERTMS in nieuwe treinen voor de …

Lees verder »
descriptionArtikel

NS: Pittig jaar voor de boeg

26 jan om 08:48 uur

NS waarschuwt treinreizigers voor een 'pittig jaar', vanwege geplande werkzaamheden, vertragingen en…

Lees verder »
person_outlineBlog

Busplatform

6 dec 2023

Ik ben dol op busprojecten. De verduurzaming, de infrastructuur in de openbare ruimte of het modelleren van…

Lees verder »
descriptionArtikel

ChristenUnie:'500 miljoen per jaar voor ov'

22 nov 2023

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam,…

Lees verder »
descriptionArtikel

'Beter ov past bij de grote uitdagingen in Nederland'

21 nov 2023

 

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio…

Lees verder »
flash_onNieuws

Tariefstijgingen ov in 2024 definitief van de baan

20 nov 2023

Afgelopen vrijdag 17 november maakte staatssecretaris Heijnen officieel bekend dat 300 miljoen euro beschikbaar…

Lees verder »
descriptionArtikel

GroenLinks-PvdA: 'Het ov moet weer betaalbaar zijn'

16 nov 2023

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam,…

Lees verder »
descriptionArtikel

D66: 'Van verkokerd ov naar publieke mobiliteit'

15 nov 2023

In de week voorafgaand aan de verkiezingen interviewt OV-Magazine, in samenwerking met Vervoerregio Amsterdam,…

Lees verder »