Niet alle vervoerders cashloos per 2018

Niet alle vervoerders cashloos per 2018

door in rubriek anders betalen
Reacties uitgeschakeld voor Niet alle vervoerders cashloos per 2018

Het was een afspraak met de bonden en overheden, maar contant geld verdwijnt per 1 januari 2018 nog niet uit het Nederlandse ov. Niet alle vervoerders zijn er klaar voor. De RET wacht zelfs tot eind 2019.

Dat blijkt uit navraag bij de vervoerders door OV-Magazine. Voor RET, Qbuzz en EBS is contant geld afschaffen op 1 januari 2018 niet haalbaar. De vakbonden zijn daar verbaasd over. Arriva, Connexxion, Hermes, HTM en Keolis halen de streefdatum wel. Bij GVB zijn de bussen al sinds maart cashloos, de trams volgen begin 2018.

Te weinig geld
De RET heeft zelfs december 2019 als deadline gesteld. Dan start de nieuwe concessie. Woordvoerder Diana van Stijn: “Alle bestaande betaalsystemen vervangen is een hele investering. We hebben het geld niet om dat nu te doen, de concessie is al bijna afgelopen.” Wel voert de Rotterdamse vervoerder een test uit met cashloos betalen, door twintig chauffeurs met een pinautomaat op pad te sturen. Op basis van de resultaten experimenteert de RET verder.

Ook bij EBS is te weinig geld in de kas. Woordvoerder Jasper Vermeer: “We hebben het geld niet om alle bestaande betaalsystemen te vervangen. Dus wij zetten niet in op cashless,

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook