‘Het ideale ov-netwerk bestaat niet’

‘Het ideale ov-netwerk bestaat niet’

Het ideale ov-netwerk? Dat bestaat niet volgens Rover-directeur Freek Bos. Liever heeft hij het over een mobiliteitsnetwerk. “Vanuit de reiziger gezien horen alle vervoersstromen bij elkaar. Dus dan gaat het ook om goede wandelpaden naar het station en voldoende fietsparkeerplekken. 

Als kersverse directeur, hij trad op 1 november aan als ‘gezicht naar de buitenwereld’, stelde Bos zich ten doel om zich in te zetten voor meer eenheid in het openbaar vervoer. Vanuit de reiziger geredeneerd, wel te verstaan. “De losse onderdelen van het openbaar vervoer zijn best goed geregeld, maar voor de reiziger moet het één geheel vormen”, vertelde hij afgelopen november aan ons. 

Maar, zegt hij nu op een zomerse dag in het historische hoofdkantoor van Rover in Amersfoort: óók het ideale mobiliteitsnetwerk bestaat niet. “Elke reiziger is anders en heeft dus andere behoeften. Het kan zijn dat je op maandagavond in de spits zo snel mogelijk van A naar B wilt, dus 1e klas in de Intercity wilt, maar op zaterdagochtend alle tijd van de wereld hebt en liever goedkoop reist. En bij de andere reiziger is dat net andersom.” 

Station als mobiliteitsknoop
Is dat een appèl voor Mobility as a Service?

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook