Jeroen Haver per 1 oktober nieuwe directeur van Railforum

dinsdag 1 oktober 2024

Jeroen Haver

Per 1 oktober 2024 treedt Jeroen Haver officieel aan als de nieuwe directeur van Railforum. Hiermee wordt hij het nieuwe gezicht van de vereniging. Jeroen ziet Railforum als een zeer professionele organisatie verbonden aan de OV- en spoorsector. Volgens hem biedt de unieke positie van Railforum, waarbij de leden actief vorm geven aan inhoud en kennisdeling, zowel kansen als verantwoordelijkheden om de komende jaren een vooraanstaande rol te blijven spelen.

Een van zijn belangrijkste speerpunten is het versnellen van de transitie naar een duurzaam, effectief én efficiënt mobiliteitssysteem. Deze transitie vereist niet alleen technologische innovatie, maar ook een fundamentele gedragsverandering van mensen, bedrijven, overheden en techniek. Dat is een lange-termijnproces dat gezamenlijke inzet vergt van alle betrokkenen. Jeroen ziet het als een grote eer en uitdaging om, samen met het team, de leden en het bestuur van Railforum, zijn brede ervaring in te zetten voor deze vernieuwing en een succesvolle transitie naar een duurzamer en beter bereikbaar Nederland. In het jaarplan 2025 staat innovatie en transformatie dan ook centraal.

Over Railforum

Railforum is een onafhankelijk kennisnetwerk voor de OV- en spoorsector. Zo’n 2500 professionals, afkomstig uit 173 bedrijven, overheden en organisaties, zijn bij Railforum aangesloten. Railforum faciliteert bijeenkomsten waar verschillende partijen uit de sector elkaar ontmoeten en kennis delen. Dit biedt een platform voor het bespreken van de ontwikkelingen binnen de spoorsector, alsmede voor het bijpraten over nieuwe innovaties en toekomstperspectieven.

Afscheid Corina de Jongh

Op 8 oktober is de afscheidsreceptie van de huidige directeur Corina de Jongh, die tot medio november beschikbaar blijft voor een warme overdracht aan haar opvolger.

Ook in OV-Magazine

Haver stelt zichzelf voor in OV-Magazine 4, later dit jaar. Mis hem niet!