Nieuw Handboek OV: Vakmanschap voor reizigers

vrijdag 25 oktober 2024

Het openbaar vervoer is volop in beweging, en Rover biedt daarom een nieuw Handboek OV aan voor iedereen die in de sector werkt. Dit naslagwerk vervangt het Handboek Reizigersinvloed uit 2017 en is een handige bron voor zowel professionals, studenten als vrijwilligers die een goed begrip willen krijgen van het OV-vakgebied, ongeacht hun ervaring.

 

In dit naslagwerk komen alle essentiële elementen van kwalitatief OV aan bod: reizigerswensen, wet- en regelgeving, markten, voertuigen, infrastructuur, dienstregelingen, reisinformatie, financiering en tarieven. Ook maatschappelijke thema’s zoals duurzaamheid, toegankelijkheid en veiligheid worden belicht. Daarnaast biedt het handboek een kritische blik op nieuwe ontwikkelingen zoals Bus Rapid Transit, hubs, MaaS, publiek vervoer en vervoerarmoede.

Het boek is geschreven door auteur Marc Maartens met bijdragen van experts uit de sector. Maartens heeft als onafhankelijk adviseur/publicist, als docent en als voormalig redacteur van onder meer OV-magazine ruime ervaring op het vlak van verkeers- en vervoerbeleid. 

Benieuwd naar de inhoud? Bekijk hier alvast de inhoudsopgave