ZF is op de toekomst voorbereid met eigen trainingscentrum

maandag 12 augustus 2024

ZF Services heeft sinds eind 2023 een nieuw en eigen trainingscentrum in Delfgauw, waarmee de activiteiten van WABCO automotive en ZF in Nederland onder één dak zijn samengebracht. In een deel van het magazijn hebben we dit trainingscentrum gerealiseerd. Zo is er op de begane grond een schaalmodel trailer met alle Wabco systemen erop om diepgaande technische trainingen te kunnen verzorgen. Op de eerste etage bevindt zich het leslokaal.

In de toekomst worden er drie dagen per week trainingen gegeven. “Maar we trainen ook op locatie bij de klant”, vertelt Paul Bliek van ZF. “Dat deden we altijd al, maar we hebben nu de mogelijkheid ook op onze eigen locatie alle trainingen te verzorgen.”

Er zijn al veel bedrijven die gebruik maken van onze trainingen om te mogen blijven werken aan bijvoorbeeld remsystemen. Dit is en blijft een veiligheidsitem en daardoor belangrijk om de kennis actueel te blijven houden.
Soms is het praktischer om training bij de klant te geven, in een andere situatie is onze locatie weer makkelijker.

ZF is bij de meesten bekend van transmissies, die produceren we nog steeds in meerdere fabrieken over de hele wereld. In het personenauto segment is BMW een van de grotere klanten, ook met onze automatische transmissies. Dit voorjaar hebben we de BMW 7 serie club in het trainingscenter op bezoek gehad om hen een kijkje in de ZF keuken te geven. Met een blik naar het gezamenlijke BMW & ZF verleden en met in de loop der jaren stappen naar meer en meer versnellingen hebben we hen ook een blik gegeven door ZF producten te tonen die nu al in elektrische auto’s zitten.

Ook interesse voor een training? Neem contact op via proacademy.zf.com/home