A capella in elektrische Volvo-bus

A capella in elektrische Volvo-bus

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor A capella in elektrische Volvo-bus

Volvo Bus laat in Göteborg zien en horen hoe goed akoestische muziek klinkt in een stille elektrische bus. Een slimme reclamecampagne.

Om te demonstreren hoe laag het geluidsniveau is van de nieuwe elektrische stadsbussen van Volvo, trad op 8 september de bekende Zweedse zangeres Seinabo Sey op met achtergrondkoortje. Met de ‘Silent Bus Sessions’ promoot Volvo het project ElectriCity, een busroute in Göteborg waarop sinds 15 juni drie volledig elektrische bussen rijden en zeven hybride bussen.

“Stijgende geluidsniveaus vormen een ernstig gezondheidsprobleem in grote steden overal ter wereld. Daarom zijn we ervan overtuigd dat elektrisch openbaar vervoer de toekomst is. Maar we kunnen alleen echt een verschil maken wanneer er wordt samengewerkt tussen autofabrikanten, stedenbouwkundigen, openbaarvervoer-, energiebedrijven en de academische wereld. Deze samenwerking is de unieke kracht van het ElectriCity-project”, zegt Niklas Gustafsson, chief sustainability officer van Volvo Group.

Seinabo Sey zingt in de bus a capella-versies van twee van haar hits; ‘Younger’ en ‘Hard Time’. “Ik wilde al zo lang met mijn vrienden uit het Tensta Gospel Choir zingen, en ik vind het geweldig dat het eindelijk gebeurde. De passagiers hadden geen idee wat er zou gebeuren, en ik was een beetje zenuwachtig over hoe ze zouden reageren”, aldus Seinabo.

Een dag eerder trad de 17-jarige zangeres Zara Larsson op. Ze werd in 2008 ontdekt tijdens de tv-talentenshow Talang. Met songs als ‘Uncover’, ‘Carry You Home’, ‘Rooftop’ en haar mega zomerhit ‘Lush Life’, is ze momenteel één van de populairste en meest besproken artiesten uit Zweden. In de herfst komt haar nieuwe album uit.

 

 

Reageren op dit artikel is niet mogelijk.

Lees ook