RATP wil 80% elektrische bussen in 2025
dossier ZE2025

RATP wil 80% elektrische bussen in 2025

door in rubriek buitenland
Reacties uitgeschakeld voor RATP wil 80% elektrische bussen in 2025

De Parijse vervoerder RATP wil in 2025 80 procent van haar bussen elektrisch aangedreven hebben. De overige 20 procent moet rijden op CNG. Dat zei hoofd Rollend Busmaterieel Marie-Claude Dupuis gisteren tegen een Nederlandse delegatie op de beurs Transports Publics in Parijs.

RATP heeft een vloot van 4500 bussen. 3600 daarvan moeten binnen tien jaar volledig elektrisch worden aangedreven. “Hybride is niet interessant voor ons”, zei Dupuis, De aanschaf- en onderhoudskosten zijn te hoog. “Twee motoren in één bus onderhouden is niet ideaal.”

De Parijse vervoerder zet daarbij in op ‘s nachts laden en niet op snelladen tijdens de rit

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook