Van een smerig naar fris toilet in de trein

Van een smerig naar fris toilet in de trein

door Anka van Voorthuijsen in rubriek spoor
Reacties uitgeschakeld voor Van een smerig naar fris toilet in de trein

Bij de gedachte aan een noodgedwongen bezoek aan het toilet in de trein, gruwen veel reizigers. Dat moet over enkele jaren afgelopen zijn, als het aan NS ligt. Over scribble-folie, sensoren en een frisse geur die je wel ervaart, maar niet ruikt.

Vraag een willekeurige treinreiziger of hij of zij weleens naar de wc gaat in de trein en echt iedereen (score van 100 procent) reageert ongeveer zó: ‘getverderrie’, ‘bah, smerig’ en ‘ik ga echt nóóit in de trein’. Die laatste opmerking is interessant, zegt NS-woordvoerder Edwin van Scherrenburg. “Heel veel reizigers gaan inderdaad nooit naar het toilet in de trein, toch oordelen ze er negatief over. Als het ooit een keer vies was, blijft hen dat bij en proberen ze het te vermijden.” Brigitte Matheussen, formulemanager bij NS: “Toiletten zijn een heel belangrijk onderdeel bij de beleving van de trein. De eerste indruk zou ‘schoon!’ moeten zijn.”

Rubberklep
Wie weleens een treintoilet bezoekt, weet: het oogt in ieder geval níet schoon. Uit onderzoek van NS blijkt dat het steeds beter gaat met de treinschoonmaak, benadrukt Van Scherrenburg, maar die mening lijken reizigers (nog) niet te delen. Dat het treintoilet een vieze indruk maakt komt bij de oude

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook