Merk HTM niet langer onbeschermd

Merk HTM niet langer onbeschermd

De Haagse vervoerder HTM heeft 152 jaar na de eerste Haagse tram haar woord- en beeldmerk geregistreerd bij het Benelux Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Daardoor kunnen derden nu niet zomaar aan de haal met het logo of de bedrijfsnaam.

Tot voor kort was het merk noch de naam HTM beschermd. “152 jaar na de start van het tramvervoer in Den Haag herkent nu iedereen HTM aan onze naam en het bijbehorende logo. Het beschermen van ons merk is dan ook belangrijk om te voorkomen dat personen of bedrijven misbruik maken van onze naam en/of het logo”, schrijft HTM in een memo.  “Als je ergens werkt, dan ga je ervan uit dat dat geregeld is, maar dat bleek dus niet zo te zijn”, licht woordvoerster Marijke Poppelier toe. Ze zegt dat er geen gevallen van misbruik zijn geweest die de aanleiding waren voor de stap. “Het is een kwestie van formalisering.”

Met het depot mag alleen HTM gebruik maken van de naam en het logo als het gaat om de diensten zoals die zijn omschreven in het merkendepot. “Het logo was waarschijnlijk al wel auteursrechtelijk beschermd”, legt merkenadviseur Adri Kapitein uit. “Een merkenregistratie is vooral belangrijk voor bedrijven die net

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook