Politieke keuze leidt tot fors ov-aandeel

Politieke keuze leidt tot fors ov-aandeel

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Politieke keuze leidt tot fors ov-aandeel

De Weense stadsvervoerder Wiener Linien heeft in de afgelopen jaren een fors marktaandeel weten te winnen. Meer mensen in Wenen hebben nu een ov-kaart dan dat er autobezitters zijn. Maar dat kost wel wat.

Afgelopen week riep adviesbureau Mercer Wenen voor de achtste keer op rij uit tot prettigste stad om in te leven. De in Wenen woonachtige Nederlandse journaliste Sandy Verhoeve roemde vooral het ov. Wenen kent een uitgebreid lijnennet, met onder meer vijf metrolijnen (en een zesde in aanleg) en het op vier na grootste tramnetwerk ter wereld. Er zijn 29 tramlijnen die rijden over een net van ruim 222 kilometer.

Prijs verlaagd
Het aandeel van het Weense ov op de totale mobiliteit lag in de jaren negentig nog op een bescheiden 27 procent. Dat steeg gestaag, maar de modal split explodeerde toen in 2011 het stadsbestuur onder aanvoering van de Groenen besloot de prijs van een ov-jaarabonnement te verlagen van een toch al bescheiden 490 euro naar 365 euro; een euro per dag dus. Dat was ook de slogan waarmee het abonnement aan de man werd gebracht. En met succes. Sinds 2015 hebben meer mensen in Wenen een ov-abonnement dan er autobezitters zijn. In de

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook