Dijksma: ‘Soms het schild tegen de Kamer’
dossier Budget

Dijksma: ‘Soms het schild tegen de Kamer’

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Dijksma: ‘Soms het schild tegen de Kamer’

Sharon Dijksma, zelf fervent treinreiziger, staat op het punt om afscheid te nemen als staatssecretaris van IenM. We blikken terug op een korte, maar intensieve periode.

In november 2015 was ze opeens daar, na het vertrek van Wilma Mansveld. Sharon Dijksma (1971, PvdA) van Infrastructuur en Milieu. In nog geen anderhalf jaar kreeg ze een aantal pittige dossiers voor haar kiezen: ProRail, Ertms, marktordening op het spoor. Voor een politicus is het never a dull moment op het spoordossier.

Hoe voorkom je te worden gezien als tussenpaus met een staatssecretarisschap van achttien maanden?

“Ja, het waren achttien geweldige maanden he? Haha! Dat doe je door in korte tijd heel duidelijk je eigen visie en beleid neer te zetten. En dat heb ik wel kunnen doen. Bijvoorbeeld op het gebied van sociale veiligheid en de overwegproblematiek. Ik ben er heel trots op dat we nu met partijen uit de hele sector het Toekomstbeeld OV als gemeenschappelijke visie hebben. Ik hoop dat daar ook geld voor beschikbaar komt. Binnen mijn eigen partij zit ik daar flink op te pushen. Dan was er nog de hele ordeningsdicussie. Ik heb nou niet de indruk dat ik daar heel erg stil op ben geweest.”

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook