Nauwelijks extra materieel op topzondag

Nauwelijks extra materieel op topzondag

door in rubriek algemeen
Reacties uitgeschakeld voor Nauwelijks extra materieel op topzondag

NS had gisteren te kampen met grote drukte die voor een groot deel te voorspellen was. Ondanks de drukte zette NS 183 treinstellen (ruim 56.000 zitplaatsen) minder in in vergelijking met afgelopen dinsdag, blijkt uit een analyse van de ritgegevens door OV-Magazine.

Op veel plekken ging het gisteren mis. Traditioneel was de laatste dag van de Boekenweek het Boekenweekgeschenk geldig als vervoersbewijs. Volgens NS maakten 250.000 reizigers van die mogelijkheid gebruik. Ook de klassieker Ajax-Feyenoord bracht veel reizigers op de been. Bovendien was het ook nog eens mooi weer, wat het aantal reizigers versterkte.

De drukte leidde soms tot chaotische situaties. Treinen puilden uit, reizigers moesten her en der achterblijven op perrons en in enkele gevallen weigerde het personeel te vertrekken, omdat de situatie niet veilig werd geacht. Op sommige trajecten was er, kortom, duidelijk sprake van te korte treinen.

Weinig extra zitplaatsen
Uit een analyse van de materieelinzet van gisteren valt op te maken dat NS nauwelijks iets gedaan heeft om de grotendeels te voorspellen drukte op te vangen. Ten opzichte van de afgelopen weken zette het bedrijf slechts 14 treinstellen meer in dan gemiddeld, goed voor net iets meer dan 4.000 zitplaatsen. Ten opzichte van afgelopen dinsdag stond

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook