Deelfietsen zijn er in alle soorten en apps
dossier Fiets

Deelfietsen zijn er in alle soorten en apps

door in rubriek fiets
Reacties uitgeschakeld voor Deelfietsen zijn er in alle soorten en apps

Provincies en gemeenten hebben de deelfiets ontdekt, de projecten schieten als paddenstoelen uit de grond. Gelderland liet het initiatief aan Syntus, en Limburg aan Arriva. Andere overheden laten de markt haar werk doen. Voor de reiziger dreigt wildgroei.

De fietscarrousel van Syntus is een aparte verschijning bij de bushaltes in Apeldoorn. Een lichte constructie met een twaalftal opgehangen fietsen oogt op het eerste gezicht als een attractie, maar het gaat wel degelijk om een serieus alternatief voor de last mile, van bushalte naar bestemming. KeoBike is vernoemd naar het Franse moederbedrijf Keolis, maar volledig ontwikkeld door Syntus.

Bekijk ook de fotoreportage van Chris Pennarts

Op de enige regenachtige dag in mei laten René Milder en Ron Greven goedgemutst zien hoe het huren van een KeoBike in zijn werk gaat. In dienst van de maatschappelijke dienstverlener Felua-groep vormen zij samen het serviceteam van KeoBike. Ze controleren de fietscarrousels, twintig op de Veluwe en zes in Leusden. Kleine reparaties aan de fietsen verrichten ze ter plekke. Voor grotere gebreken nemen ze de fiets mee in het busje. En ze herverdelen de fietsen over de verschillende locaties. De klant hoeft de fiets namelijk niet bij dezelfde carrousel in te leveren. Overvol raakt

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook