‘Wij van het ov moeten meer gaan delen’

‘Wij van het ov moeten meer gaan delen’

Maurice Unck, de nieuwe topman van de RET, staat bekend als een aimabele man die niet snel op een fout is te betrappen. Hij neemt het stokje over van Pedro Peters die op 1 juni na twaalf jaar met pensioen ging.

Unck begon twaalf jaar geleden als productiemanager bij NS en eindigde in de directiekamer, verantwoordelijk voor commercie en communicatie.

Hij lijkt in een gespreid bedje terecht te komen bij de RET. Peters ging weg na het kwakkelende overheidsbedrijf omgeturnd te hebben tot de beste stadsvervoerder van Nederland. Maar er zijn uitdagingen genoeg voor Unck: de bussen moeten elektrisch worden en het bedrijf moet zich voorbereiden op Mobility as a Service (MaaS). Maar hoe doe je dat als je nog niet weet wat MaaS inhoudt?

Leidinggever
“Bij NS was ik uitgegroeid. Ik was 42 en betrapte mezelf erop dat ik zei: “Dat hebben we al eens gedaan.” Potverdomme, dan ben je 42… Ik heb daar alle rangen doorlopen. Twaalf jaar geleden had ik daar mijn eerste leidinggevende functie: conducteurs en machinisten aansturen. De laatste jaren zat ik op het hoogste niveau. Dan kan je wel blijven, maar op mijn leeftijd is het leuk om dan iets anders te gaan

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook