Ook 9292 toont sinds kort de toegankelijkheid van haltes voor mindervaliden en slechtzienden in de reisinformatie. Vooralsnog alleen in Zuid-Holland, maar 9292 verwacht dat andere regio's snel zullen volgen.
Ook 9292 toont nu haltetoegankelijkheid
Haltetoegankelijkheidsinformatie is al landelijk beschikbaar als open data en wordt bijvoorbeeld door de app OVInfo al voor heel Nederland gegeven, maar volgens 9292-directeur Stefan Hulman zijn er twee belangrijke verschillen ten opzichte van andere aanbieders: "Ten eerste is er de mogelijkheid dat gebruikers feedback kunnen geven, ten tweede controleren we de informatie ook zelf, in plaats van dat we het klakkeloos overnemen uit het Centraal Haltebestand."
Overigens wordt niet van alle Zuid-Hollandse haltes de info weergegeven. De Metropoolregio doet nog niet mee. Het doorgeven van de halteinformatie is niet gratis bij 9292. "Het is een behoorlijk arbeidsintensief proces", aldus Hulman. Hoeveel Zuid-Holland heeft betaald om de informatie te tonen, wil hij niet kwijt. "We zijn een commercieel bedrijf. Dat is concurrentiegevoelige informatie." Ondanks dat hebben volgens Hulman andere vervoersregio's al wel belangstelling getoond.
Roos Prommenschenkel, voormalige Mis(s) Nederland en voorvechtster van toegankelijkheid in het openbaar vervoer, is blij dat nu ook 9292 met deze informatie komt. "Alle extra informatie is welkom, maar eigenlijk zou deze informatie zo snel mogelijk overbodig moeten zijn."
Meer artikelen met dit thema
ProRail aangesloten op onlineplatform van NDW
1 jul om 15:08 uurMaandag 24 juni zetten CEO John Voppen en Frederik Zevenbergen, lid Raad van Toezicht van het NDW en…
Gebrek aan animo voor Twentse reisapp Goan!
17 mei om 09:00 uurVanwege gebrek aan animo is de Twentse reisapp Goan! niet meer te gebruiken. Gemeentes staken tonnen in de…
Reis anders en haal meer uit je reistijd
3 aug 2023Om de A2 tussen Deil, ’s-Hertogenbosch en Vught in de toekomst bereikbaar te houden, is het belangrijk dat…
Dataverrijking maakt reisadvies betrouwbaarder
4 jul 2023In opdracht van het platform Beheer Informatie Standaarden OV Nederland (Bison) werkt Irias…
Timmermans: Europese boekingsapp in 2025
30 mei 2023De Limburgse PvdA-Eurocommissaris Frans Timmermans komt deze zomer met een voorstel voor nieuwe wetgeving,…
‘Toon geen kleine vertragingen meer op boordcomputers’
24 apr 2023Tijdens de cao-onderhandelingen in het streekvervoer bleek dat veel buschauffeurs een hoge werkdruk ervaren.…
Impasse rond cao streekvervoer duurt voort
23 feb 2023Vakbonden FNV en CNV staken nog altijd in diverse delen van het land, omdat zij een betere cao eisen. Fred…
Ticketverkoop European Sleeper van start
20 feb 2023De eerste nachttrein van European Sleeper op het traject Brussel – Amsterdam – Berlijn gaat op donderdag 25 mei…
In de provincie Gelderland is 60% (!) van de haltes nog steeds niet toegankelijk gemaakt. De provincie zegt dat ze met 'Europa' afgesproken hebben dat dat ook niet hoeft. Waar hebben we die EU-regel dan voor? En is de boodschap van Gelderland dan niet eigenlijk: "Willen jullie minder gehandicapten, minder ouderen? Dan gaan wij dat regelen!"
Ingediend door Martin van Raay op vr, 10/04/2015 - 11:43
Het is absurt dat de Provincie Zuid-Holland geld over de balk smijt om 9292 te subsidiëren. Service providers zoals Google Maps tonen in heel Nederland haltetoegankelijkheid met de data die uit ND-OV komt. Het handelen van Reisinformatiegroep B.V. komt over als chantage: u betaalt niet, wij informeren niet.
Dat Hulman claimt als enige de data te controleren is interessant: Voor hoeveel haltes uit het Centraal Haltebestand heeft zijn organisatie al aanpassingen aangeleverd aan de ND-OV beheerorganisatie?
Ingediend door Stefan de Konink op vr, 05/06/2015 - 22:53
Reactie toevoegen