Tram strandt vóór station Maastricht

Tram strandt vóór station Maastricht

door in rubriek buitenland, tram
Reacties uitgeschakeld voor Tram strandt vóór station Maastricht

De tram Hasselt–Maastricht krijgt waarschijnlijk geen eindpunt op station Maastricht. De Wilhelminabrug moet grondig worden aangepast en daarvoor ontbreekt vooralsnog het geld.

De gemeente en de provincie Limburg hebben vorige week besloten om het komende half jaar aanvullend onderzoek te doen naar twee alternatieve eindpunten van de tram, bij de Boschstraat en Mosae Forum, aan de westkant van de Wilhelminabrug. Toen afgelopen zomer bleek dat de kosten opliepen, besloten de overheden tot ‘een review’. Uit het onderzoek kwam een kostenoverschrijding van 20 tot 40 miljoen euro.

Afbeeldingen varianten Tram tbv notities MTT05083 en MTT05099De gemeente Maastricht en de provincie Limburg hebben de aanleg van het Nederlandse tracé tot station Maastricht vastgelegd op 62,5 miljoen euro. Met de extra maatregelen die nodig zijn, gaat de investering richting 100 miljoen. Niet voorzien waren aanpassingen aan de Maasboulevardtunnel, Bassinbrug en met name de Wilhelminabrug. Maar ook de kosten voor flora en fauna, archeologie en rioleringen vallen hoger uit. De post beheer en onderhoud stijgt van jaarlijks 8 ton naar ruim 2 miljoen.

De meerkosten uit de review komen niet uit de lucht vallen. Zo concludeert Movares al in 2007 dat delen van de Wilhelminabrug niet sterk genoeg zijn om een tram te dragen. In 2008 waarschuwt Goudappel Coffeng

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook