EBS staakt de strijd om Haarlem-IJmond

EBS staakt de strijd om Haarlem-IJmond

door in rubriek binnenland
Reacties uitgeschakeld voor EBS staakt de strijd om Haarlem-IJmond

EBS begint geen rechtzaak tegen de gunning van Haarlem-IJmond aan Connexxion. Het vervoerbedrijf verzette zich tegen de beoordeling van zijn offerte door de provincie Noord-Holland.

EBS maakte bezwaar tegen de toekenning van de punten in de tender. “In de motivatie stond dat we bepaalde dingen niet zouden aanbieden, terwijl we dat wel deden. Dan word je heel erg achterdochtig”, aldus EBS-directeur Wim Kurver.

Ook had EBS in haar bod veel buurtbussen opgenomen, maar kreeg vervolgens terug van de provincie: “Het personeel vindt dat niet leuk”. Kurver: “Dat mag je vinden, maar dat kan nooit een wegingscriterium zijn in je beoordeling. En als je dat vindt moet je in je bestek schrijven dat je eerst moet polsen wat het personeel ervan vindt.”

Een bezwaarcommissie bekeek de bezwaren van zowel Syntus als EBS, maar bleef bij de gunning aan Connexxion. “De provincie heeft inderdaad erkend dat haar motivatie hier en daar niet goed was”, aldus Kurver. Vervolgens gaf de provincie nieuwe argumenten waarom het bod toch werd afgewezen. In die argumenten kan EBS zich vinden, hoewel ‘het nog niet helemaal lekker voelt’. “Maar we gaan niet procederen om het procederen”, zegt Kurver, eraan toevoegend: “We vinden het jammer dat dat zo veel

- Dit artikel kost € 1,50
Bent u al abonnee, dan kunt u hier inloggen voor gratis toegang tot alle artikelen: [ Login]
- Wilt u abonnee worden, kijk dan hier voor alle abonnementen
- U kunt dit artikel los kopen voor € 1,50 via deze link: Purchase Only

Lees ook