Uithoornlijn mogelijk niet naar GVB

Uithoornlijn mogelijk niet naar GVB

door in rubriek Amsterdam
Reacties uitgeschakeld voor Uithoornlijn mogelijk niet naar GVB

De Stadsregio Amsterdam overweegt om de Uithoornlijn onder te brengen bij de concessie Amstelland-Meerlanden. Die concessie komt naar verwachting volgende week op de markt.

Tot nu toe zijn alle tramlijnen in Amsterdam en Amstelveen nog in handen van GVB. Bij de verlenging van de Amstelveenlijn naar Uithoorn komt echter een deel van het tramnet in de concessie Amstelland-Meerlanden te liggen. Dat is nu nog onderdeel van de bundel van buslijn 170, die voor een groot deel zal overgaan naar de nieuwe tramverbinding.

Exploitatie door GVB
Volgens Peter de Winter, programmamanager OV bij de Stadsregio, heeft het de voorkeur dat GVB de lijn gaat exploiteren, ‘tegen marktconform tarief’. “GVB heeft de expertise met het rijden van trams”, aldus De Winter. De nieuwe concessiehouder in Amstelland-Meerlanden hoeft dus geen trammaterieel aan te schaffen.

Maar dat hoeft niet te betekenen dat de lijn dan ook automatisch onder de concessie Amsterdam gaat vallen. De Stadsregio houdt ook de mogelijkheid open dat de opbrengsten gaan vallen onder de concessie Amstelland-Meerlanden. Die concessie wordt deze maand gepubliceerd op Tenderned. GVB zou dan de exploitatie van de Uithoornlijn voor haar rekening nemen in opdracht van de nieuwe concessiehouder.

Ook kan het zijn dat de tramlijn in

U moet ingelogd zijn om dit artikel te kunnen lezen. Login

Lees ook