De Intercity Direct blijft kwakkelen. Een op de zeven treinen tussen Rotterdam en Amsterdam valt uit. Tussen Amsterdam en Breda haalt een op de tien treinen de eindbestemming helemaal niet.
Intercity Direct blijft slecht presteren
Dat blijkt uit cijfers van Treinreiziger.nl op basis van het prestatiedashboard van ProRail. De Intercity Direct is met de hoge uitval en vertraging weer de slechtst presterende binnenlandse treindienst. Ook de vertragingscijfers liegen er niet om: een kwart van alle treinen tussen Amsterdam en Breda komt minstens 3 minuten later aan dan gepland tegen bijna 19 procent in tegenovergestelde richting.
Ondanks dat staatssecretaris Mansveld in 2014 nog verwachtte dat het beter zou gaan, blijft de Intercity Direct onder de norm presteren. Sinds de invoering van – toen nog – de Fyra, heeft de HSL-dienst tot nu toe nog nooit de norm gehaald. De slechte prestaties van de Intercity Direct zorgen ervoor dat NS de stiptheidsnorm niet gaat halen.
Van alle binnenlandse NS-treinen reed 93,4 procent op tijd, blijkt uit cijfers van vertraa.gd die Nu.nl publiceerde. Daarmee presteert het bedrijf slechter dan de regionale vervoerders. Alleen NS International scoort met 84,1 procent op tijd nog slechter. Bovenaan de lijst staat Syntus dat 98,7 procent van alle treinen op tijd wist te laten rijden. 2015 was met 93,8 procent een slechter jaar op het gebied van stiptheid in vergelijking met 2014 (94,4 procent).
Meer artikelen met dit thema
Keuzes voor het spoor
18 dec om 09:28 uurHet Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) presenteerde onlangs het essay *…
Noordelijke provincies leggen geld op tafel voor Lelylijn en Nedersaksenlijn
8 okt om 11:35 uurDe provincies Drenthe, Groningen, Friesland, Overijssel en Flevoland zijn bereid geld in de Lelylijn en de…
Spoordijken misschien niet goed genoeg voor zwaardere en langere treinen
11 dec 2023Er is meer onderzoek nodig naar de stabiliteit van spoordijken om zeker te weten dat deze grond het groeiende…
BRT: Kansrijk, maar gemakkelijk noch goedkoop
1 dec 2023Dit artikel is een voorpublicatie van het boek ‘Betere bus’, over BRT en andere vormen van hoogwaardig…
Hoe ontwerp kan bijdragen aan (on)toegankelijkheid
25 sep 2023Blog: Oplossing voor verdwijning van bushaltes?
2 mei 2023PBL: (1)500 bushaltes minder in vijf jaar
2 mrt 2023Het aantal bushaltes is de afgelopen vijf jaar met 527 afgenomen, inventariseerde tv-programma Pointer. Volgens…
Blinde vlek ov-gevaar andere weggebruikers
13 dec 2022Het openbaar vervoer is uitermate veilig voor de inzittenden van trein, tram en bus, maar er is een blinde vlek…
[…] D66 Breda is van mening dat een goed functionerende, betrouwbare Intercity Direct verbinding van groot belang is voor de bereikbaarheid van Breda vanuit economisch, logistiek en toeristisch oogpunt . Toch blijft deze Intercity Direct kwakkelen. Tussen Amsterdam en Breda haalt een op de tien treinen de eindbestemming zelfs helemaal niet. http://www.ovmagazine.nl/2016/01/intercity-direct-blijft-slecht-presteren-2147/ […]
Ingediend door Vragen over ha… op wo, 06/01/2016 - 12:46
Reactie toevoegen