Flexibel ov in plaats van twee stadsbussen Spijkenisse
In Spijkenisse vervangt de flexibele vervoersvorm Spijkhopper vanaf 26 september de huidige vaste buslijnen 81 en 85. Dat spraken de gemeente Nissewaard en ov-vervoerder EBS af.
De flexdienst gaat kriskras door een aantal wijken van Spijkenisse en Hekelingen rijden. Dit halte-tot-haltevervoer biedt als voordeel dat (veelal oudere) reizigers dichter bij hun huis of bestemming kunnen uitstappen, omdat een aantal haltes is verlegd.
Reizigers moeten de bus wel van tevoren telefonisch of digitaal reserveren. Dit kan tot 30 minuten van tevoren. De bus rijdt zoveel mogelijk rechtstreeks naar de bestemmingshalte, maar kan onderweg wel andere reizigers oppikken door ritten te combineren. Betalen kan met de OV-chipkaart of pinpas. Het vaste tarief bedraagt 1,50 euro per rit.
Senioren beter bedienen
Igor Bal, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Nissewaard: “We willen in onze gemeente graag het openbaar vervoer op peil houden en voorzien in de reisbehoeften van onze inwoners. Zeker voor senioren. Daarom ben ik blij dat we met EBS de Spijkhopper kunnen introduceren.” Bal geeft aan dat locaties die voor senioren van belang zijn beter bereikbaar worden gemaakt
Afgelopen juli schreef het AD dat EBS extra haltes voor senioren op de routes had toegevoegd nabij ouderenwoningen en verzorgingshuizen. Het gaat om een proef van twee jaar, die EBS betaalt vanuit de besparing op de vaste diensten 81 en 85.
Tijd voor meer flex?
Rondom de combinatie van openbaar vervoer en flexvervoer bestaat al jaren veel discussie. Bekende concepten als BrengFlex en BravoFlex werden al opgeheven, terwijl in diversie regio’s, zoals Groningen-Drenthe en Twente, wordt geëxperimenteerd met de combinatie flex en ov.
Ook de provincie Zeeland ziet hierin toekomst, met het vernemen om één mobiliteitscentrale op te richten waarin ook geldstromen worden gecombineerd. “In een nieuwe busconcessie met hetzelfde budget kunnen we naar verwachting minder bussen laten rijden. Als we het voorzieningenniveau in stand willen houden en de bereikbaarheid willen vergroten, moet het dus slimmer”, vertelde beleidsadviseur Steven Meerburg ons toen.
Meer artikelen met dit thema
Latere start elektrische bussen Roosendaal vanwege netcongestie
9 dec om 12:37 uurBij de start van de nieuwe concessie in West-Brabant komende zomer zullen de bussen in en rond Roosendaal nog…
70.000e Citaro is voor de HTM
19 nov om 08:54 uurOp 18 november ontving de HTM tijdens de Daimler Buses eMobility Days 2.0 in Berlijn een…
Speciaal onderwijs, reguliere bus
11 nov om 15:49 uurLeerlingen in het speciaal onderwijs worden vaak met een taxibusje naar school en…
Samenwerking HTM en Daimler leidt tot zero emissie busvervoer in Haagse regio
7 nov om 08:30 uurDaimler levert voor de HTM 102 volledig elektrische bussen. Dat is al een flinke…
Ook boete voor Qbuzz
29 okt om 14:03 uurHet OV-bureau Groningen Drenthe heeft Qbuz een boete opgelegd van 131.500 euro, vanwege een te hoge rituitval.…
Ebusco en Qbuzz naar de rechter over weigeren afname van 45 bussen
21 okt om 13:24 uurHet Brabantse Ebusco zit al langer in de problemen, vanwege leveringsproblemen, gedoe met toeleveranciers en…
VDL gaat meer dan 150 elektrische bussen leveren aan Arriva
8 okt om 11:21 uurVDL heeft een fikse order ontvangen van Arriva: het Eindhovense concern mag maar liefst 157 nieuwe elektrische…
Uitval bussen EBS in 2023 ruim 8 procent, maar reizigersaantal stijgt
16 sep om 15:33 uurRuim 8 procent van alle bussen van EBS in de metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH) viel in 2023 uit. Dat is…
Bal moet is aan zijn medemens denken
Ingediend door Anoniem op zo, 26/09/2021 - 15:55
Bal moet is aan de ouderen mensen denken die afhankelijk zijn van de bus.
Ingediend door Jansen op zo, 26/09/2021 - 15:57
Bal moet is aan de ouderen mensen denken die afhankelijk zijn van de bus.
En geen smartphone hebben !!
Ingediend door Anoniem op do, 10/02/2022 - 20:18
Reactie toevoegen